Har man brug for hjælp til misbrug af stoffer, er man bestemt ikke alene om det. anonym misbrugsbehandling i København og mange andre steder vinder frem i dag, fordi mange flere tør tage kampen om. Der er heller ikke de samme muligheder, som der var for mange år tilbage, hvor man i dag finder meget mere af det. Det er alt andet lige noget unge såvel som voksne går og dealer med i dag. Det kan være at det er noget, som er startet da man var mindre, eller noget som er kommet senere hen i livet.

Det er ikke til at sige, hvornår man får problemer i sit liv, og hvordan man kommer til at håndtere det. Har man de rigtige mennesker omkring sig, er der også gode chancer for at man kommer ordentligt igennem det. Har man ikke, er det ofte også her at man ender i et misbrug. Det kan være svært at hive sig selv op af, især ikke hvis man ikke er klar over hvad det er man befinder sig i.

Værktøjer til at komme videre med sit liv

Efter en lang tur med stofmisbrug, kan det være svært at tage kontakt selvom det er anonym misbrugbehandling. Det kan være svært at indrømme man har et problem til at starte med, og at man har brug for hjælp. Det er det første skridt, og et helt sikkert også et som kræver meget mod. Når man først har fundet det rigtige sted for en, er det også bare at melde sig ind. her kan man få hjælp af uddannede mennesker, som kan sætte en igang.

Det kan være et hash misbruget, amfetamin eller kokain forbruget har taget så meget overhånd over ens liv, at det kan gøre det svært at have et job eller studere. Det er alt andet lige heller ikke noget, som man behøver at stoppe andre ting for at tage hånd om. Du kan få et forløb ved siden af, som også gør tingene meget nemmere for dig. Få hjælp til at komme af med misbruget, og få dit helt eget liv tilbage igen, hvis det er lidt fortabt.